De Graaf wéér te sterk voor dartsoma Jacklin op Lakeside

Dartster Aileen de Graaf heeft zich op Lakeside, het WK van de BDO, geplaatst voor de kwartfinales. In de eerste ronde rekende de 28-jarige Nederlandse voor de derde keer in vier jaar met 2-0 af met de excentrieke Engelse dartsoma Paula Jacklin.

Echt lekker gooide De Graaf niet, maar het was ruimschoots voldoende om het te winnen van Jacklin, die gemiddeld de 65 nog net aantikte. De Graaf gooide netjes een paar triples, maar gooide er vooral ook veel naast en zag Jacklin nog meer missen, waardoor ze niet meer dan twee legs af moest staan: 2-0.

De 56-jarige Schot Ross Montgomery slaagde er weer eens niet in te overtuigen. Dit keer moest hij het afleggen tegen de 24 jaar jongere Engelsman Scott Baker, die op alle fronten beter was en in elke set slechts één leg verloor. Met een 103-finish maakte Baker het keurig af en dus staat hij in de achtste finales in Frimley Green.

De als zesde geplaatste Scott Scotty Dog Mitchell had het niet al te moeilijk met de Servische qualifier Oliver Ferenc. De wereldkampioen van 2015 gooide vooral in set twee erg sterk en stond alleen twee legs af in set drie, waarin Ferenc onder meer een veertiendarter gooide. Verder kwam Mitchell niet in de problemen en dus won hij met 3-0.

De als elfde geplaatste Engelsman Dave Parletti maakte weliswaar zijn debuut, hij was toch zeker wel de favoriet tegen de Poolse qualifier Krzysztof Kciuk. Daar had The Thumb, die in 2010 op het WK van de PDC speelde, geen boodschap aan en hij stuurde Parletti na een prima optreden naar huis. Set één won hij met 3-0, daarna ging het wat lastiger, maar met een 143-finish zette hij zichzelf in de vierde set op matchpoint, wat hij met 52 afmaakte: 3-1.