Politie zoekt getuigen plofkraak Bergen op Zoom

De politie is een onderzoek gestart nadat vermoedelijk twee mannen een plofkraak hebben gepleegd op een geldautomaat van de ABN AMRO aan de Zandstraat in Bergen op Zoom. De plofkraak veroorzaakte flinke schade aan het gebouw en in de omgeving.

Rond 03:50 uur kwamen er verschillende meldingen binnen dat er een ontploffing had plaatsgevonden in de Zandstraat. Het was al snel duidelijk dat het om een plofkraak ging bij een pinautomaat. Verschillende politie-eenheden en eenheden van de Koninklijke Marechaussee werden naar het incident gestuurd. Getuigen meldden dat er een brommer of iets dergelijks was weggereden met twee mannen erop. Er werd direct een zoekactie gestart. Helaas werd er verder niemand gevonden.

De omgeving van de pinautomaat werd ruim afgezet ivm de gevaarszetting. Explosievenexperts en Forensische rechercheurs werden opgeroepen om de plaats delict te onderzoeken. De schade aan het pand waar de automaat in zat is aanzienlijk. In de omgeving was een ruit van een woning gesneuveld door de klap en enkele geparkeerde auto’s waren beschadigd. Het is nog onbekend of er iets buit is gemaakt.

Enkele getuigen meldden zich direct bij de politie. Een woordvoerder van de politie: "Het team dat deze zaak onderzoekt wil graag in contact komen met mensen die de afgelopen tijd iets vreemds of verdachts hebben gezien bij de pinautomaat. Ook wil het team weten of er mensen zijn in de omgeving van de automaat die de verdachten hebben zien vluchten en daar misschien ook camerabeelden van hebben. Iedere tip is welkom, al dan niet anoniem."

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem, het tipformulier op de website of via WhatsApp. Via de twee laatstgenoemde optie's is het ook mogelijk om (video)beelden te uploaden of door te sturen.