Metin elik lijsttrekker DENK Zuid-Holland

DENK maakte eerder bekend dat zij deelneemt aan de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland. De ervaren politicus Metin Çelik wordt lijsttrekker voor DENK Zuid-Holland. “Het is geweldig dat ik mijn ervaring en enthousiasme kan inzetten als lijsttrekker voor DENK Zuid-Holland. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik, samen met een zeer gemotiveerd team, het geluid van DENK goed zal vertegenwoordigen.”, aldus Metin Çelik.

Eerder was Metin Çelik Tweede Kamerlid, gemeenteraadslid in Rotterdam en tot voor kort Statenlid voor de Provincie Zuid-Holland. Ook werd hij in 1999 verkozen tot meest talentvolle politicus in Rotterdam en was in 2010, in zijn eerste jaar als Kamerlid, genomineerd als politiek talent in de Tweede Kamer. De lijsttrekker van DENK Zuid-Holland staat in nauw contact met burgers. Zo werd hij geridderd in de orde van Oranje Nassau, een benoeming wegens bijzondere verdiensten jegens de samenleving, bekleed hij een managementfunctie bij de Nationale Politie en is betrokken bij diverse onderwijsinstellingen als gastdocent en lid van de Raad van Toezicht.

Metin Çelik: “Ik heb de afgelopen tijd gezien hoe DENK het geluid van een grote groep mensen in de samenleving laat horen. Een groep mensen die eerder niet of nauwelijks werden gehoord. Ik heb gezien met hoeveel enthousiasme en positieve energie DENK’ers dagelijks werken aan een eerlijke en rechtvaardige samenleving. Het is een fantastische ontwikkeling waar ik absoluut onderdeel van uit wil maken.”

DENK voorzitter Selçuk Öztürk: “Wij zijn zeer verheugd dat Metin Çelik de lijst voor DENK Zuid-Holland gaat aanvoeren. Wij hebben de overtuiging dat het een mooie campagne wordt richting de Provinciale Statenverkiezingen. Met al zijn politieke ervaring is Metin Çelik zeker een aanwinst voor onze groeiende organisatie.”

De komende periode zal Metin Çelik zich onder meer richten tot het mede samenstellen van het verkiezingsprogramma alsmede het organiseren van verschillende campagneactiviteiten. In Zuid-Holland gaat DENK voor 4 zetels in de Provinciale Staten. De volledige kandidatenlijst van DENK Zuid-Holland en het verkiezingsprogramma worden op korte termijn bekend gemaakt.

Metin Çelik lijsttrekker DENK Zuid-Holland (Foto: DENK)
Metin Çelik lijsttrekker DENK Zuid-Holland (Foto: DENK)