Sturridge aangeklaagd voor overtreden van gokregels

De Engelse voetbalbond (FA) heeft Daniel Sturridge aangeklaagd vanwege het schenden van de gokreglementen voor Engelse profvoetballers.

Dat bracht de bond maandag naar buiten. In januari van dit jaar zou de aanvaller van Liverpool zelf geld hebben ingezet op een wedstrijd of het door iemand anders laten doen. Bovendien zou Sturridge informatie hebben doorgespeeld die op dat moment nog niet bekend was bij het grote publiek en waaruit iemand zijn voordeel kon halen bij het sluiten van een weddenschap.

Beide acties zijn verboden en dus strafbaar. De Engelse international heeft tot dinsdag 20 november 18:00 uur de tijd om zijn kant van het verhaal te laten horen. Om welke wedstrijd het gaat en welke informatie Sturridge zou hebben doorgespeeld, heeft de FA niet naar buiten gebracht.

Sturridge vertrok in januari op huurbasis naar West Bromwich Albion en hij stond vorig seizoen lang buitenspel vanwege een blessure. Inmiddels is de 29-jarige aanvaller weer fit. Manager Jürgen Klopp maakt bij The Reds echter weinig gebruik van hem, de Engelsman kwam in de Premier League dit seizoen pas zeven keer in actie.

Update 13 november
Liverpool schaart zich achter Sturridge. De spits wordt er van beschuldigd dat hij de gokreglementen van de FA heeft overtreden, maar de club betwist dat via de offciële kanalen. "Daniel zal volledig meewerken met dit proces en heeft de club verzekerd dat hij dit zal blijven doen. Hij zegt stellig dat hij nog nooit heeft gegokt op voetbalwedstrijden. Verder willen we, zoals gebruikelijk, voorlopig niets kwijt voordat er meer bekend is."