Geen World Cup-succes Nederlandse schermers

In de schermwereld stonden deze week drie World Cups op het programma, die zaterdag allemaal zijn afgesloten. In het Estse Tallinn kwamen de dames met de degen in actie, in het Duitse Bonn was het de beurt aan de heren met de floret. De sabelvrouwen kwamen in Orléans in actie, maar daar was Nederland niet vertegenwoordigd.

In Tallinn deed degenschermster Kelly Boone namens Nederland mee. Ze won vier van haar zes groepswedstrijden, waarna ze in de knock-outfase afrekende met de Poolse Jagoda Zagala en de Japanse Rie Yamada. Zaterdag was het echter klaar: de Italiaanse Federica Isola bleek met 11-15 te sterk voor Boone, die zo bij de laatste 64 strandde.

In Bonn deden zeven Nederlandse floretschermers mee, waarbij Julian Fens, Sebastiaan Borst en Job de Ruiter in de groepsfase werden uitgeschakeld. Het 17-jarige toptalent Daniel Giacon sneuvelde al vroeg in de knock-outfase, Jakub Surwillo uit Polen was met 9-15 te sterk. Dirk Jan van Egmond ging er gelijk met 5-15 af tegen Choi Chun Yin Ryan uit Hong Kong.

Patrick Post werd in zijn eerste KO-wedstrijd met 5-15 geklopt door de Griek Nikolaos Kontochristopoulos, Elisha Yuno won als enige Nederlander in de knock-outfase. De Duitser Moritz Renner moest er met 15-12 aan geloven, maar Yuno verloor vervolgens in de laatste ronde voor het hoofdschema met 11-15 van de Belg Stef de Greef.