World Boxing Super Series in volle gang, Goulamirian verdedigt wereldtitel

Zaterdagavond werd er verspreid over de wereld weer flink gebokst. Zowel in Europa als in de VS als nu zelfs ook in Afrika stonden er wereldtitels op het spel, dus we nemen even een kijkje naar de diverse titels die dit keer verdeeld en verdedigd zijn. 

World Boxing Super Series
In Orlando vocht de Puerto Ricaan Emmanuel Rodriguez tegen de Australiër Jason Moloney. De inzet was een plekje in de halve finales van de World Boxing Super Series in het bantamgewicht (-53.5kg) en de IBF-wereldtitel. Die was in handen van Rodriguez en dat bleef ook zo: hij won op split decision na twaalf gelijkopgaande ronden.

In het cruisergewicht (-90.7kg) verloor de Cubaan Yunier Dorticos in februari de halve finales van de WBSS tegen de Rus Murat Gassiev. Hij verloor er de WBA-wereldtitel en leed zijn eerste nederlaag, na 22 zeges (21 KO's). The KO Doctor kon zijn naam tegen de Pool Mateusz Masternak niet waarmaken, maar na twaalf ronden werd hij wel aangewezen als winnaar en dus doet Dorticos weer mee in de strijd.

TKO in Marseille
In het Palais des Sports in Marseille verdedigde de in Armenië geboren en in de VS wonende en trainende Fransman Arsen Goulamirian zijn interimtitel in het cruisergewicht bij de WBA. Mark Flanagan uit Australië was de tegenstander en die hield het negen ronden vol tegen Feroz: op dat moment trakteerde de Fransman hem op een paar stevige stompen op z'n neus en na nog een tweede keer vond de scheidsrechter het welletjes geweest, waardoor Goulamirian ook na 24 gevechten ongeslagen is.

Goulamirian zorgde voor de pijnlijkste stoten van de dag (Bron: YouTube)

Wereldtitels in Boston
In Boston verdedigde de 28-jarige Amerikaan Tevin Farmer zijn IBF-wereldtitel in het supervedergewicht (-59kg). De Brit James Tennyson daagde American Idol uit, maar in de vijfde ronde was het klaar: Farmer deelde een loeiharde klap uit, vol op het lichaam van de Brit, die in elkaar zakte en te lang bij moest komen om nog verder te kunnen. Voor Farmer was het zo de eerste keer dat hij zijn in augustus veroverde titel verdedigde.

Ook in Boston stond de Amerikaan Demetrius Andrade tegenover de Namibiër Walter Kautondokwa, die voor het eerst buiten Afrika vocht - en pas voor de tweede keer buiten Namibië - en met een record begon van 17-0 (16 KO's). De inzet was de WBO-wereldtitel in het middengewicht (-72,6kg), die in handen was van Billy Joe Saunders, tot de Brit positief testte op doping en zijn titel maar alvast opgaf.

Saunders zou tegen Andrade vechten, maar dat ging door de schorsing van de Brit niet door, dus Andrade nam het op tegen Kautondokwa. Spannend werd dat niet: met 119-105, 120-104 en 120-104 waren de drie juryleden vrij duidelijk in hun oordeel dat Andrade de nieuwe WBO-wereldkampioen in het middengewicht is.

De Ierse Katie Taylor verdedigde haar IBF- en WBA-wereldtitels in het lichtgewicht (-61,2kg) tegen Cindy Serrano uit Puerto Rico. Na tien ronden werd voormalig olympisch kampioene Taylor, pas prof sinds november 2016, unaniem aangewezen als winnares.

Wereldtitelgevecht in Senegal
In het Senegalese Dakar vond zowaar een wereldtitelgevecht plaats en wel tussen twee Fransen: Mohamed Mimoune en Franck Petitjean streden om Mimoune's IBO-wereldtitel in het lichtweltergewicht (-63,5kg). Na twaalf ronden werd Mimoune door de juryleden vrij overtuigend aangewezen als winnaar.