'Terugkeer lonkt voor Van Hooijdonk bij NAC'

Pierre van Hooijdonk is in beeld om een technische functie te gaan bekleden bij NAC Breda. Dat meldt BN DeStem vrijdag.

Na het vertrek van algemeen directeur Justin Goetzee en technisch directeur Hans Smulders zijn de Brabanders op zoek naar nieuwe mensen voor de bovenste bestuurslaag. De aandeelshouders willen de club 'een Bredaas gezicht' geven en zijn daarbij uitgekomen bij de oud-spits.

Van Hooijdonk is inmiddels benaderd door NAC, schrijft de regionale krant. Informeel hebben beide partijen van gedachten gewisseld. Volgens ingewijden rondom de club staat Van Hooijdonk positief tegenover de toenadering van de clubeigenaren om een functie te gaan bekleden bij de club.

Hij heeft de club echter wel om bedenktijd gevraagd en overweegt de opdracht serieus aan te nemen. Over een functie is concreet nog niet gesproken. "De verwachting is dat komende week vervolggesprekken op de planning staan en dat in aanloop naar de thuiswedstrijd met Willem II volgende zondag meer duidelijkheid zal komen", schrijft BN DeStem.

Van Hooijdonk was als speler twee periodes actief voor NAC Breda. Van 1991 tot 1995 en in 2005 keerde hij voor één seizoen terug. NAC bezet met drie punten uit acht wedstrijden momenteel de laatste plaats in de Eredivisie.