Volleyballers naar tweede ronde WK na knappe zege op Frankrijk

De Nederlandse volleyballers hebben de tweede ronde van het WK bereikt. Na een verrassende zege tegen Brazilië was de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen ook te sterk voor Frankrijk. Oranje kwam terug van een 2-0 achterstand en won met 3-2 (23-25, 19-25, 25-21, 25-23, 15-13).

Nederland stond in de eerste set met 23-21 voor, maar verloor uiteindelijk nog met 23-25. In de tweede set was Oranje kansloos tegen de Fransen en verloor uiteindelijk de set met 19-25. In de derde set kwam Nederland sterk terug en pakte de set met 25-21. Door de setwinst was Nederland ook geplaatst voor de tweede ronde van dit WK. De ploeg van Vermeulen bleef sterk spelen en pakte na een spannende set ook de vierde set.

In een spannende vijfde set leek Nederland het op het eerste wedstrijdpunt af te maken, maar op videobeelden was te zien dat de uitgeslagen bal nog net door het Nederlandse blok werd aangeraakt. Op het tweede wedstrijdpunt was het precies andersom. Na een challenge van Nederlandse kant werd het punt nu aan Oranje toegekend, waardoor Nederland voor een tweede stunt zorgde op dit WK.

Egypte is maandag de tegenstander in de laatste groepswedstrijd.