Basketballers stellen teleur in WK-kwalificatie

De Nederlandse basketbalploeg heeft in de strijd om een startbewijs voor het WK van volgend jaar een pijnlijke nederlaag geleden. In het Topsportcentrum in Almere was Hongarije verrassend te sterk voor de ploeg van bondscoach Toon van Helfteren: 59-74.

Hongarije nam in het eerste kwart al een voorsprong en vanaf dat moment kwam Nederland er eigenlijk niet meer aan te pas. Zo nu en dan liep het heel even lekker, maar het goedmaken van de achterstand zat er geen moment echt meer in. Yannick Franke (18 punten) en Thomas van der Mars (12 punten, 10 rebounds) konden het tij ook niet keren.

Het is een zure nederlaag voor Oranje, dat in de groep van zes in de top-3 moet eindigen. Nederland speelt nog een keer tegen Hongarije, nog twee keer tegen Polen en twee keer tegen het ijzersterke Litouwen. Maandag staat de uitwedstrijd in Litouwen op het programma, de kwalificatie loopt tot eind februari.