Ambulanciers geven stervende man een ijsje

Voor hét feelgood nieuws van vandaag reizen we af naar Queensland in Australië. Daar werd ene Ron door de ambulance opgehaald om zijn éénnalaatste reis naar een hospice te gaan maken. De man is terminaal ziek en dus stervende. Terwijl Ron werd voorbereid voor de verhuizing, vertelde zijn vrouw Sharon dat hij al twee dagen nauwelijks gegeten had. 

De ambulancemedewerkers vroegen daarop aan Ron of hij misschien ergens trek in had. Het antwoord van Ron? Hij zou wel een caramel sundae ijsje van de McDonalds willen eten. De ambulanciers aarzelden geen moment en voordat ze Ron naar zijn laatste woonplaats reden, maakten ze een tussenstop bij de McDonalds. 

Woordvoerder John Hammond laat weten: "Een eenvoudig gebaar maakt soms een wereld van verschil", Hij vervolgt: "Wanneer mensen ons bellen, hebben ze het vaak moeilijk en zijn ze heel kwetsbaar. We vinden het dan ook belangrijk dat onze ambulanciers mensen een goed gevoel kunnen bezorgen. Dat kan echt een verschil maken, niet alleen voor de patiënt, maar ook voor hun familie."