Ambassade VS in Turkije beschoten, twee daders gepakt

Maandagmorgen is de Amerikaanse ambassade in Turkije beschoten. Vanuit een witte auto werden een aantal kogels afgevuurd op het, vanwege een feestdag gesloten, gebouw.

Het gaat al een tijdje niet lekker met de verhoudingen tussen de VS en Turkije, nadat Turkije een Amerikaanse predikant gevangen houdt en deze alleen wil vrijlaten als de VS een miljardenschuld wil kwijtschelden en Erdoganvijand imam Fethulla Gülen uitlevert. De VS gaan hier vanzelfsprekend niet op in.

President Tayyip Erdogan veroordeelde de aanslag, waar overigens niemand bij gewond raakte. De veiligheidsmaatregelen rondom de ambassade zijn inmiddels verscherpt.

Een woordvoerder van Erdogan zei dat deze aanslag bedoeld was om chaos te creeëren en benadrukte nogmaals dat Turkije een veilig land is.


Aanslag op ambassade VS in Turkije (Bron: youtube)

update 20:00 uur:
Inmiddels heeft de politie in Ankara twee verdachten van de aanslag opgepakt. Bij de arrestatie werden ook een 9-mm pistool en een voertuig in beslag genomen. Beide mannen hebben inmiddels bekend de aanslag te hebben uitgevoerd.Beide heren hebben al een aardig crimineel verleden en naar één van de mannen werd al gezocht, omdat hij uit de gevangenis ontsnapt was.

De Amerikanen danken de Turkse politie voor het 'snel en professioneel reageren en danken hun voor hun bescherming en steun'.