Waterpolosters naar halve finales EK na eenvoudige winst op Duitsland

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben zich bij de EK in Barcelona makkelijk geplaatst voor de halve finale. Oranje had in de kwartfinale geen enkele tegenstand van Duitsland en won met 22-2 (6-0, 8-0, 3-1, 5-1). Nederland speelt in de halve finale tegen Hongarije, dat met 10-9 te sterk was voor Italië.

De eerste paar minuten van het duelhad Nederland het vizier niet op scherp staan, maar liep toch eenvoudig uit naar een 6-0 voorsprong in het eerste kwart. Bij rust stond de 14-0 op het scorebord. In het derde kwart was de concentratie wat weg bij de Nederlandse dames en Duitsland profiteerde ervan door één keer te scoren. Ook in dit laatste kwart wist Duitsland eenmaal te scoren, maar Nederland bleef veel beter en uiteindelijk stond 22-2 op het scorebord.

De topscorers bij Nederland waren Maud Megens met zes treffers en de pas 17-jarige Suzanne Voorvelt was goed voor vier doelpunten.

In de andere halve finale stuit Griekenland, dat Rusland met strafworpen versloeg, op op Spanje, dat geen probleem kende met Frankrijk.