Molinari wint The Open en schrijft geschiedenis, Woods zesde

Francesco Molinari heeft de 147ste editie van The Open gewonnen. De 35-jarige Italiaan maakte op de slotronde geen bogeys en twee birdies en dat voldoende voor de eindwinst op de baan van Carnoustie.

Kevin Kisner, Xander Schauffele en Jordan Spieth de leiders na drie dagen kwamen in het begin van de ronde al vroeg in de problemen en moesten toezien dat de concurrentie steeds dichter bij kwam.

Tiger Woods begon de dag met vier slagen achterstand op de leiders, maar na negen holes kwam de Amerikaanse golflegende alleen aan de leiding. Woods maakte een goede kans op zijn vijftiende majartitel, maar ging op hole elf in de fout. Hij maakte daar een dubbel bogey en een hole later maakte ook nog een bogey, waardoor hij zijn kansen verspeelde.

Zijn medespeler in de laatste ronde Molinari maakte geen fouten. De Italiaan speelde een solide ronde en maakte pas op de makkelijke veertiende hole zijn eerste birdie. Voor de rest kwam hij de andere holes niet in de problemen en maakte hij alleen maar parren. Hij sloot zijn ronde af met een birdie en kwam daarmee uit op -8.

Schauffele leek de enige te zijn die Molinari nog kon bedreigen nadat hij twee birdies had gemaakt in de Back Nine, maar ging op de zeventiende hole in de fout. Door de bogey kon niemand meer Molinari achterhalen.

Molinari schreef daarmee ook geschiedenis. Nog nooit in de golfsport kon een Italiaan een major winnen.