Zweden - Engeland: Kuipers mag weer schitteren

De volgende kwartfinale staat voor de deur. Engeland neemt het zaterdagmiddag op tegen Zweden. Op die dag begint ook de Tour de France, maar dat boeit even niemand. Iedereen zit klaar voor The Three Lions.

Zweden
Veel mensen in Nederland zijn nog steeds mad op Zweden. Zweden had niet naar het WK gemoeten. Klote Zweedjes die opeens 8-0 winnen en dé goal van Bas Dost die onterecht werd afgekeurd. De afgunst was vervolgens nog groter nadat ze Italië 'versloegen'. In een poule met Mexico en Duitsland zullen ze toch niet doorgaan, dacht men. En ja hoor, ze gingen door en Duitsland is inmiddels al dagen thuis vluchtelingen aan het verwelkomen. De Zweedjes staan zelfs in de kwartfinale na een aidsgoal van Forsberg tegen Zwitserland en moeten het nu opnemen tegen het grote Engeland. Stiekem gun ik de Volvo merchants een finale, alleen al vanwege de jaloezie. Maar helaas, met het oog op deze wedstrijd is die kans best klein. Go home to your sexy wives zal vast vanuit de tribune klinken.

Engeland
Engeland werd (bewust) tweede om de moeilijke landen te ontlopen. Er moest uiteindelijk toch flink aan de bak tegen Colombia waar moeizaam na strafschoppen werd gewonnen. Ein-de-lijk kwam er een einde aan een nationaal trauma van strafschoppen. Heel Engeland werd gek; zelfs Gary Lineker moest janken. De track 'It's coming home' breekt records en wordt inmiddels al bijna een miljoen keer per dag bekeken op YouTube. Men begint er steeds meer in te geloven. Dit jaar is hét jaar dat het kan en moet gebeuren en met dit schema zit alles mee. Sir Harry staat al op zes doelpunten en het lijkt er al op dat hij de topscorer van het toernooi zal worden. Een doelpuntje, of meerdere, tegen Zweden zit er absoluut in.

Conclusie
Zweden moet het doen zonder de geschorste Lustig. Bij Engeland staan Walker, Henderson, Lingardinho en Loftus-Cheek op scherp. Een gele kaart betekent geen halve finale. Dat Engeland favoriet is voor deze wedstrijd, is geen geheim. Zal het een eitje worden voor de Engelsen of laten de Zweden zien dat ze meer kunnen dan alleen IKEA kasten in elkaar zetten?

De wedstrijd staat onder leiding van onze Jumbo-vriend Björn Kuipers uit Oldenzaal.

Zaterdag 7 juli 16:00, Samara. Zweden-Engeland