Gridstraf Vettel na ophouden Sainz

Sebastian Vettel start morgen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk niet vanaf de derde maar vanaf de zesde plaats. De Duitser is met drie plaatsen bestraft omdat hij in het tweede deel van de kwalificatie Carlos Sainz flink opgehouden heeft.

Sainz begon met zijn Renault aan een snelle ronde en kwam na bocht een Vettel tegen. De Duitser reed met de Ferrari na een snelle ronde op de ideale lijn langzaam, waardoor Sainz uit moest wijken. De Spanjaard moest van de baan af en kon een snelle rondetijd wel vergeten. Dit leidde tot een korte ruzie tussen de twee coureurs en beide heren mochten zich melden bij de stewards.

Daar bleek dat Vettel Sainz niet in zijn spiegels aan zag komen, noch had Ferrari de Duitser gewaarschuwd dat de Spanjaard in aantocht was. De stewards verweten Vettel dat hij langzaam reed op de racelijn en bestraften hem met drie plaatsen gridstraf en een strafpunt op zijn Formule 1-licentie.

De straf van Vettel betekent dat Kimi Räikkönen morgen als derde start, Max Verstappen als vierde, Romain Grosjean vertrekt van plek vijf en Vettel van de zesde stek. Sainz haalde in zijn tweede poging wel Q3 en start morgen als negende.