Baas dreigt meisje (15) met ontslag vanwege acne

Het is toch ook hemeltergend dat gebruik van sociale media tegenwoordig. Dankzij Facebook en de Britse 'krant' The Sun weten we dat de 15-jarige Emily McNamara op zoek kan gaan naar een nieuwe betrekking. En dat na slechts tien uur te hebben gewerkt voor de koffiezaak waar ze op zaterdag als afwasser haar centen probeerde te verdienen.

Emily kreeg een week later een bericht van haar bazin via de chatfunctie van Facebook waarin haar verteld werd dat ze iets aan haar werkhouding en haar uiterlijk moest doen. Ze moest zich voortaan representatiever presenteren en meer aandacht schenken aan haar bezigheden als afwasser. Die betreffende dag zou ze onder invloed van alcohol en een nek vol met zuigzoenen ten tonele zijn verschenen. Iets wat natuurlijk echt niet kan in een koffiezaak. Ze zou op staande voet ontslag krijgen als ze nogmaals met een kater en zuigzoenen op haar werk zou verschijnen. Je mag als 15-jarig meisje ook echt helemaal niets meer tegenwoordig!

De tiener spreekt de beweringen van haar inmiddels ex-bazin tegen en gooit het er maar op dat de plekken in haar nek door acne of door een droge huid komen. Ze gebruikt in ieder geval dagelijks medicijnen die dergelijke problemen tegen moeten gaan. Daarnaast had ze helemaal geen kater die dag want ze was de avond daarvoor bij haar oma op bezoek geweest en die is volgens eigen zeggen geheelonthoudster. Daarnaast geeft ze aan dat ze altijd representatief op haar werk verschijnt en dat ze liever face-to-face had gesproken met haar baas dan via een bericht op Facebook. Want Facebook gebruik je natuurlijk alleen om je baas te shamen en niet om zelf geshamed te worden. 

Haar voormalig werkgever wil desgevraagd liever helemaal niet meer reageren op de aantijging dat ze de werkneemster vanwege acne op straat zou willen zetten. "Eerlijk gezegd is het allemaal maar een beetje raar. Ik heb haar enkel een waarschuwing gegeven en zij heeft vervolgens alles breeduit op Facebook geplaatst. Ze had die dag echt een grote kater en het leek alsof haar nek vol zat met zuigzoenen."

Daarnaast is ze het zat om neer te worden gezet als de boeman. Ze snapt dat het zelfvertrouwen van de tiener een klap heeft gekregen maar ze wordt zelf voor paal gezet terwijl ze enkel haar werk als eigenaar van een koffiezaak probeert te doen. Iets wat een woordvoerder van de keten waar de koffiezaak onder valt ook beaamt. "Het enige wat we gedaan hebben is dat we haar een kleine waarschuwing hebben gegeven. Niet eens een officiële waarschuwing. Ze moest enkel wat representatiever naar haar werk komen."

Uiteraard kan je hier klikken voor bizar veel foto's van de 15-jarige Emily om zelf te kijken of ze inderdaad een kop als een grindtegel heeft en kan je daar vervolgens ook een screenshot van het gesprek op Facebook zien.