24 Nederlandse deelnemers Invictus Games Sydney

Afgelopen zaterdag werd in het Veteraneninstituut in Doorn de ploeg voor de komende Invictus Games voorgesteld. In oktober doen 24 (oud)militairen namens Nederland in Sydney mee.

Volgens Commandant der Strijdkracht Rob Bauer is doelen stellen het belangrijkste voor de deelnemers: “Jullie gaan dit mét elkaar doen. Niet voor de medaille, maar vooral voor de overwinning op jezelf. Ieder van jullie heeft ervaren dat zijn of haar leven is veranderd. Maar jullie hebben de kracht gevonden om door te gaan. Om jezelf opnieuw uit te vinden. Dat maakt jullie nog grotere helden dan jullie al waren.” 

De Invictus Games zijn de internationale spelen voor gewonde militairen. In Sydney komen van 20 tot 27 oktober 500 atleten uit 18 landen uit op 11 verschillende sportonderdelen. De Britse prins Harry, die zelf in Afghanistan diende, is de initiatiefnemer van de Invictus Games.

In 2020 zal Nederland het gastland zijn voor de Games. Afgelopen maand maakte prins Harry bekend dat de, op initiatief van Tweede kamerlid Hanke Bruins Slot, Nederlandse bid succesvol is geweest. Den Haag zal dan fungeren als hoofdlocatie van de sporters. 

24 (oud-)militairen komen in oktober namens ons land uit op de Invictus Games in Sydney, Australië (Foto: Ministerie van Defensie)
24 (oud-)militairen komen in oktober namens ons land uit op de Invictus Games in Sydney, Australië (Foto: Ministerie van Defensie)