Nelly (89) maakt parachutesprong met marinier

Met dank aan Defensie heeft Nelly Singerling (89) een wens van haar kunnen uitvoeren. Zij wilde nog één keer een parachutesprong maken en zocht daarom contact met de commandant van de Koninklijke Marine.

Eigenlijk wilde ze zelfstandig een static line sprong maken, maar dat zat er helaas voor haar niet meer in. Een tandemsprong bij de Defensie Paraschool wel. “Ik zit niet bij de marinier op schoot, maar ik neem hem op mijn rug” aldus Nelly. Ze vond het geweldig, maar: “ik hoef niet een 2e keer te springen.”

Nelly begon in 1947 op 18 jarige leeftijd als MarVa bij de verbindingsdienst. In haar tijd bij Defensie maakte zij al 19 zelfstandige parachutesprongen. Een tijd lang stond zij zelfs bekend als Nederlands kampioene paraspringen. 

Tegenwoordig woont Nelly in militair tehuis Bronbeek. Dit als 1ste vrouw. “Ik voel me hier 100% thuis. Bronbeek voelt voor mij als een warm bad. Ik word behandeld als een koningin, het voelt als een luxe hotel en dan beter. Iedereen ouder dan 65 beveel ik aan om hier te komen wonen, het is een en al luxe!”