Handbalsters Broch en Groot winnen Champions League met Győri ETO KC

De finale van de EHF Champions League is zondagavond gewonnen door Győri ETO KC. In een spannend duel versloeg de Hongaarse club van Yvette Broch en Nycke Groot HC Vardar uit Macedonië met 27-26.

De wedstrijd ging vanaf het eerste fluitsignaal gelijk op. De ploegen gingen de rust in bij een stand van 9-9. Ook in de tweede helft gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Een minuut voor tijd bracht Groot vanaf 7-meter Győri op gelijke hoogte. Na zestig minuten was de stand 20-20.

2017/2018 EHF Champions League - Redding Eva Kiss (Bron: Youtube)

In de verlenging leek de wedstrijd beslist toen Győri drie doelpunten voor kwam staan, echter Vardar gaf niet op. Bij 27-26 verloor de Hongaarse club in de slotseconden de bal waardoor Vardar de kans had op de gelijkmaker echter via een miraculeuze redding wist doelvrouw Éva Kiss de Macedonische ploeg van scoren af te houden. Voor Győri is dit het tweede jaar op een rij dat men de Champions League wint.