Clayton verrast met zege op Austrian Darts Open

Jonny Clayton is de verrassende winnaar van de Austrian Darts Open. In de finale was hij met 8-5 te sterk voor Gerwyn Price. Het is de eerste keer dat de Welshman een toernooi van de Euro Tour weet te winnen. Het is zijn tweede PDC-titel in totaal. 

Tot 5-5 lag het initiatief bij Price. Daarna nam Clayton het heft in handen. Met een elfdarter in de twaalfde leg wist The Ferret zijn landgenoot te breken. Clayton ging de dertiende leg van start met tweemaal 140 en liet tops over na twaalf pijlen. De runner-up van de Players Championship Finals sloeg vervolgens met zijn tweede matchdart toe.

Clayton won eerder vandaag van James Wade, Ian White en in de halve finale van de plaatselijke held Mensur Suljovic. Het werd 7-6. Price won zondag van Dimitri Van den Bergh, Michael Smith en Joe Cullen. Clayton stijgt door zijn overwinning naar de 24e plaats op de wereldranglijst. Hij is daarmee ook zeker van deelname van de World Matchplay en World Grand Prix later dit jaar. 

De Nederlanders waren al vroeg klaar in Graz. Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Ron Meulenkamp verloren zaterdag allen in de tweede ronde. Volgend weekeinde gaan de darters weer de vloer op. In Wigan wacht dan Players Championship 9 en 10. 

Uitslagen Austrian Darts Masters - vanaf achtste finales

Michael Smith 6-2 Dimitri Van den Bergh
Joe Cullen 6-3 Mervyn King
Gerwyn Price 6-3 Wayne Jones
Rob Cross 6-5 Steve Beaton
Daryl Gurney 6-3 Darren Webster
Mensur Suljovic 6-3 Cristo Reyes
Ian White 6-3 Simon Whitlock
Jonny Clayton 6-3 James Wade

Kwartfinales
Joe Cullen 6-2 Michael Smith
Gerwyn Price 6-3 Rob Cross
Mensur Suljovic 6-1 Daryl Gurney
Jonny Clayton 6-4 Ian White

Halve finales
Gerwyn Price 7-6 Joe Cullen
Jonny Clayton 7-6 Mensur Suljovic

Finale
Jonny Clayton 8-5 Gerwyn Price