Van Gerwen op weg naar Euro Tour-hattrick, Klaasen en Van de Pas klaar

Michael van Gerwen is nog steeds in de race om een hattrick te voltooien op de Euro Tour van de PDC. Hij heeft de eerste twee toernooien gewonnen en staat ook in de kwartfinales van de German Darts Open, het derde toernooi van de Euro Tour. Het ging zondagmiddag moeizaam, maar hij won met 6-4 van Alan Tabern in de achtste finales. Jelle Klaasen en Benito van de Pas zijn klaar. 

Tabern nam brutaal een break voorsprong in de derde leg. Deze leverde The Saints in de achtste leg weer in, nadat hij niet binnen vijftien pijlen wist te finishen. Van Gerwen gooide een dertiendarter voor de rebreak. Mighty Mike kende verder geen mededogen en won uiteindelijk met 6-4. In de volgende ronde wacht Ian White, die met 6-0 wist te winnen van Dave Chisnall. 

Klaasen trof Michael Smith. Het ging tot 3-3 gelijk op. Smith hield zijn leg en Klaasen werd in de achtste leg gebroken door een elfdarter van Smith, waarna de Engelsman de zege pakte via tops (6-3).  Van de Pas speelde tegen Max Hopp en moest zien dat ondanks dat de Duitser 25 pijlen op de dubbel miste, zelf niet kon toeslaan. Het werd 6-4 voor de Duitser. 

2018 German Darts Open - uitslagen derde ronde
Michael van Gerwen 6-4 Alan Tabern
Ian White 6-0 Dave Chisnall
Mervyn King 6-5 Daryl Gurney
Michael Smith 6-3 Jelle Klaasen
Max Hopp 6-4 Benito van de Pas
Joe Cullen 6-2 Daniel Larsson
Mensur Suljovic 4-6 Gerwyn Price
Rob Cross 6-4 Darren Webster

Avondsessie - vanaf 19.15 uur
Michael Van Gerwen v Ian White
Mervyn King v Michael Smith
Max Hopp v Joe Cullen
Gerwyn Price v Rob Cross