Van Barneveld veegt Wright van het podium, Van Gerwen maakt gehakt van Smith

Het is donderdagavond, er is geen Europa League-voetbal en dus is het tijd om de TV op RTL7 te zetten: week zeven van de Premier League Darts gaat van start. In het SSE Hydro in het Schotse Glasgow staan weer vijf wedstrijden op het programma, waaronder de kraker tussen Michael van Gerwen en Michael Smith, de nummers één en twee in de stand. Om 20.15 uur gaan we van start, live op RTL7.

Daryl Gurney (NIR) - Mensur Suljovic (AUT) 7-3
Gurney, die donderdag zijn 32e verjaardag viert, begon zijn eerste Premier League-seizoen met twee nederlagen en vier gelijke spelen, maar de eerste zege is dan eindelijk een feit. Tegen de Oostenrijker ging het in de eerste zes games gelijk op (3-3), maar vervolgens sloeg Superchin toe. Met onder meer twee finishes boven de honderd speelde de Noord-Ier zich naar een 7-3 overwinning.

Daryl Gurney - Mensur Suljovic (Bron: PDC)
Daryl Gurney - Mensur Suljovic (Bron: PDC)

Michael van Gerwen (NED) - Michael Smith (ENG) 7-2
Van Gerwen begon bijzonder matig en verloor de eerste twee legs, maar vervolgens gaf hij een serieuze dot gas en voor de aanwezige Schotten met de ogen konden knipperen stond hij op 3-2 met een gemiddelde van tegen de honderd. Na nog één keer met de ogen knipperen was het gedaan: met achtereenvolgende finishes van 92, 116, 60 en 107 maakte Van Gerwen gehakt van zijn Engelse opponent.

Michael van Gerwen - Michael Smith (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Michael Smith (Bron: PDC)

Gary Anderson (SCO) - Simon Whitlock (AUS) 7-4
De eerste leg was niet best, maar vervolgens gaven de heren flink gas en vooral de twee twaalfdarters van Anderson tikten lekker aan, waardoor de Schot al snel op 4-1 kwam. Beide heren stonden uitstekend te spelen, maar het was Anderson die toch wat scherper was op de dubbels. Met een snaarstrakke 74-finish maakte hij het karwei voor eigen publiek af: 7-4.

Gary Anderson - Simon Whitlock (Bron: PDC)
Gary Anderson - Simon Whitlock (Bron: PDC)

Peter Wright (SCO) - Raymond van Barneveld (NED) 1-7
Over deze partij kunnen we vrij kort zijn: Wright bakte er wederom niks van, ook een zoveelste nieuw setje darts, barrells en flights veranderde daar niks aan. Van Barneveld was heer en meester, Wright won per ongeluk eens één leg en de Nederlander zegevierde met 7-1, waardoor hij in elk geval niet bij de twee eerste afvallers hoort.

Peter Wright - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)
Peter Wright - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)

Rob Cross (ENG) - Gerwyn Price (WAL) 7-1
Price komt simpelweg nog flink wat tekort voor het Premier League-niveau en dat legde Cross vakkundig bloot. De wereldkampioen doneerde één leg aan de wetenschap, maar liet de Welshman verder kansloos: 7-1.

Rob Cross - Gerwyn Price (Bron: PDC)
Rob Cross - Gerwyn Price (Bron: PDC)