Hockeyster Bos scoort bij rentree, maar kan verlies niet voorkomen

Oud-international Willemijn Bos heeft zondagmiddag, na maandenlang blessureleed, haar rentree in het thuisduel bij Groningen direct haar waarde bewezen. Bos scoorde de 1-1 in het duel met Hurley, maar ondanks haar treffer kon de hockeyster een nederlaag van de nummer laatst in de Hoofdklasse bij de dames niet voorkomen. Hurley won met 1-2.

Bos raakte dit seizoen al snel geblesseerd. De afwezigheid van de verdedigster viel Groningen, dat toch al een moeilijke start van de competitie hard, zwaar: Groningen behaalde slechts één punt en bungelt onderaan de Hoofdklasse. De terugkeer van Bos doet ongetwijfeld de hoop op handhaving bij Groningen terugkeren.

Tegen Hurley was de ploeg van coach Marc Matarek dicht bij het tweede punt van het seizoen, maar in de slotfase scoorde Teuntje Horn toch nog de winnende treffer voor de gasten uit Amsterdam.

Groningen - Hurley (1-2)
34' 0-1 (sc) Maartje van der Vis
39' 1-1 (sc) Willemijn Bos
64' 1-2 Teuntje Horn
Kampong is bezig aan een goede tweede seizoenshelft, maar had het zondagmiddag knap lastig tegen het laaggeklasseerde Huizen. Pas een paar minuten voor tijd scoorde Karlijn van der Linden de winnende treffer voor de Utrechtse formatie, die hdm op de ranglijst tot op twee punten is genaderd. hdm kwam zondagmiddag overigens niet in actie.

Kampong - Huizen (2-1)
16' 1-0 Sophie Bray
19' 1-1 Amber Folmer
67' 2-1 (sc) Karlijn van der Linden
Oranje-Rood had dit seizoen lange tijd een riant uitzicht op de play-offs, maar tegen de topploegen in de Hoofdklasse komen de Eindhoven nu toch duidelijk te kort. Vorige week verloor Oranje-Rood kansloos van Den Bosch, zondagmiddag was Amsterdam sterker: 3-1. Het duel startte doelpuntrijk met drie treffers in het eerste kwart. Nadat international Kelly Jonker in het begin van het tweede kwart de 3-1 had aangetekend viel er voor de toeschouwers in het Wagener Stadion een stuk minder te genieten.

Amsterdam - Oranje-Rood (3-1)
2' 1-0 Marijn Veen
15' 1-1 (sc) Valerie Magis
17' 2-1 (sc) Noor de Baat
22' 3-1 Kelly Jonker
Nijmegen stelde in de slotfase van het duel tegen Bloemendaal nog een punt veilig door een treffer van Senna Bombach, maar veel schoot de Gelderse formatie met dat gelijke spel niet op. Het gat met Bloemendaal, dat op de veilige negende plek staat, is nog altijd zes punten.

Bloemendaal - Nijmegen (1-1)
40' 1-0 Anna O'Flanagan
65' 1-1 (sc) Liselot Timmermans