Sato wint massastart bij de vrouwen, teamsprintzege voor Rusland

Ayano Sato heeft de laatste massastart bij de vrouwen van het wereldbekerseizoen gewonnen. In Minsk was de Japanse schaatsster in de eindsprint net iets sneller dan de Canadese Ivanie Blondin. Francesca Lollobrigida uit Italië moest genoegen nemen met een derde plaats.

De Italiaanse wist met haar derde plaats wel de overwinning in het wereldbekerklassement veilig te stellen. Irene Schouten kwam voor Nederland in actie op de massastart, maar ze kwam niet verder dan een negende plaats.

In de slotronde sloegen Sato en Blondin een gaatje. De Japanse won vervolgens in de sprint net van de Canadese. Het was de tweede wereldbekerzege van het seizoen voor Sato, die ook in Heerenveen de beste was.

Bij de teamsprint voor vrouwen won Rusland. Angelina Golikova, Olga Fatkulina en Elizaveta Kazelina snoteerde een tijd van 1.28,24. Nederland, met Letitia de Jong, Lotte van Beek en Marrit Leenstra op het ijs, werd tweede op de teamsprint in 1.28,57. Noorwegen werd derde in een tijd van 1.28,65. Dat was wel voldoende voor een tweede plaats in het eindklassement achter Rusland. Nederland werd derde in dat klassement.