Van Hooijdonk: "45.000 man voor de gek gehouden"

Pierre van Hooijdonk snapt niet waarom Robin van Persie geen speeltijd kreeg tegen PSV (1-3 nederlaag). De routinier van Feyenoord bleef bankzitter.

"Er zijn vandaag 45.000 mensen voor de gek gehouden. Op een gegeven moment was het 1-2. Waarom is hij er toen niet in gekomen? Je kunt hem met 1-3 ook nog inbrengen", zei Van Hooijdonk zondagavond in Studio Voetbal. Van Persie had vanwege liesklachten afgelopen week niet aan alle trainingen meegedaan.

Trainer Giovanni van Bronckhorst wilde geen risico nemen met het oog op de halve bekerfinale tegen Willem II van woensdag. "Je bent Feyenoord, je bent kampioen geworden, er zitten 45.000 mensen met een seizoenkaart", aldus Van Hooijdonk. "Die hebben een geweldige speler terug zien komen, die willen hem zien spelen."

Ook Sjoerd Mossou, journalist van het Algemeen Dagblad, uitte stevige kritiek op Van Bronckhorst. "Het is eigenlijk op alle fronten een zooitje. Er zit geen geloof in het elftal. De manier van druk zetten is een vraagteken, het positiespel is matig en er zit heel weinig voetbal in het middenveld."