Svindal wint ingekorte super-G Kitzbühel

Skiër Aksel Lund Svindal heeft in het Oostenrijkse Kitzbühel de super-G gewonnen. De wedstrijd op de beroemde en beruchte Streif werd door de weersomstandigheden gehouden op een ingekorte piste, waarbij de finish ergens halverwege het oorspronkelijke parcours lag.

De Fransman Adrien Theaux was de eerste met een echt snelle tijd, maar de Oostenrijker Hannes Reichelt dook daar gelijk al onderdoor. Niet veel later was het de beurt aan Kjetil Jansrud en de Noor was 0,07 seconden sneller dan Reichelt.

Jansrud mocht de hot seat een tijdje bezet houden, tot Svindal aan de beurt kwam. De grote Noor, twee jaar geleden zwaar geblesseerd geraakt bij een kneiterharde val op dezelfde piste, was razendsnel en bleek aan de finish 0,50 tellen sneller dan Jansrud.

Alleen Matthias Mayer deed verder nog mee om de bovenste plekken en dat leverde de olympisch afdalingskampioen een podium op: hij eindigde op 0,56 seconden, één honderdste voor Reichelt en goed voor de derde plaats.

Zaterdag staat in Kitzbühel de afdaling op de legendarische Streif-piste op het programma, door velen gezien als hét hoogtepunt van de internationale kalender in het alpineskiën.