Haase na thriller onderuit in halve finales Auckland

Tennisser Robin Haase is in de halve finales van het ATP-toernooi van Auckland uitgeschakeld. De Hagenaar strandde na een ware thriller tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut.

Haase leverde al snel zijn service in, maar sloeg halverwege de eerste set terug. Op 5-6 kreeg hij drie breakpunten - en dus setpunten - tegen, maar de Nederlander werkte ze allemaal weg en trok de spannende tiebreak naar zich toe, al zijn zevende tiebreakwinst op rij.

Ook in de tweede en derde set werd Haase als eerste gebroken en telkens pakte hij zijn opslagbeurt ook weer terug. Aan zijn tiebreakreeks kwam echter een einde, want hij verloor ze allebei van Bautista Agut. Na bijna drie uur was de wedstrijd gespeeld en kon Haase beginnen aan de voorbereiding op de Australian Open, die volgende week begint: 7-6 (7), 6-7 (3), 6-7 (5).

Update 13.00 uur
Bautista Agut zal het in de finale opnemen tegen Juan Martin del Potro. De Argentijn was in de halve eindstrijd met 6-4, 6-4 een maatje te groot voor de Spaanse veteraan David Ferrer. De veel door blessures geplaagde Del Potro komt door zijn finaleplek maandag voor het eerst in bijna vier jaar weer in de mondiale top-10 te staan.

Haase na thriller onderuit in halve finales Auckland (Pro Shots / Joep Leenen)
Haase na thriller onderuit in halve finales Auckland (Pro Shots / Joep Leenen)