Al-Attiyah slaat terug, problemen Mini stapelen zich op

Nasser Al-Attiyah heeft de derde etappe van de Dakar Rally op zijn naam geschreven. De Qatarees was in de 296 kilometer lange proef tussen Pisco en San Juan de Marcona ruim vier minuten sneller dan de Peugeot van Stephane Peterhansel die wel de leiding in het algemeen klassement overnam.

Na de problemen van etappe twee kondigde Al-Attiyah al aan in de aanval te gaan en de Qatarees hield woord. Hij was vrijwel overal de snelste en snoepte zo flink wat van zijn achterstand af. Peterhansel hield met plek twee de schade nog wel beperkt, terwijl zijn teamgenoten Carlos Sainz, Cyril Despres en Sébastien Loeb enkele minuten meer verloren. Beste Nederlander was Bernhard ten Brinke op plek zeven met achttien minuten achterstand.

Voor Mini was het wederom een dag om snel te vergeten. Bryce Menzies lag er al uit en Yazeed Al-Rajhi had in de vorige etappe veel tijd verloren na een botsing met een teamgenoot. Ditmaal was Mikko Hirvonen aan de beurt voor een portie pech. De nieuwe Mini van de Fin kampte met technische problemen, waardoor hij veel kostbare tijd verloor en kansloos is voor een goede klassering. Voor Nani Roma is de wedstrijd zelfs helemaal voorbij nadat de Spanjaard met zijn oudere Mini crashte en met fysieke klachten opgenomen werd in het ziekenhuis.

De equite van Henri van Steenbergen stond door alle problemen van etappe twee niet aan de start van de derde proef. De auto stond samen met veel andere deelnemers vast in een duinpan, maar omdat de Nederlanders flink meegeholpen hebben mogen ze in etappe vier wel van start gaan. Tim en Tom Coronel kampten opnieuw met veel problemen aan hun buggy en hebben de finish van etappe drie nog niet bereikt.

In het algemeen klassement heeft Peterhansel drie minuten voorsprong op Despres. Al-Attiyah is op ruim zeven minuten de nummer drie. Beste Nederlander is Ten Brinke op plek zeven met ruim een half uur achterstand.

Al-Attiyah slaat terug, problemen Mini stapelen zich op (Pro Shots / Action Images)
Al-Attiyah slaat terug, problemen Mini stapelen zich op (Pro Shots / Action Images)