FOK! Wat een weer: regen en veel wind

De Sint is weer vertrokken, nu gaat de winter mokken.

Goeiedag of avond of nacht.

En dat was weer een grijze en kleurloze dag. Gelukkig hangt er beterschap in de lucht. Altans, voor de liefhebbers van mooie luchten. We krijgen namelijk te maken met zogeheten 'vuil winterweer' Alle soorten neerslag komen hierbij aan de orde. De kans op gladheid door winterse neerslag neemt ook flink toe, en ik sluit daarbij niet uit dat het ook echt even wit kan worden. Maar voor details is het nog te vroeg.

Eerst morgen maar even. Het blijft bewolkt en en de loop van de dag komt het bewuste koufront op de koffie. Het gaat dan even flink regenen en waaien. Ik verwacht op veel plekken toch wel zo'n 10 millimeter. De wind is met name vóór het koufrount erg sterk met kracht 6 tot 8. De meeste wind aan de kust, maar ook in het binnenland is de wind uitermate vlagerig.

Daarna wordt het interessant, dan komt dus die noordwestelijke stroming op gang en daarin ontwikkelen zich ook diverse kleine verstoringen die voor een forse toename van de buien zorgen. Op vrijdag is dat nog vooral hagel en regen met een klein beetje natte sneeuw,  maar zaterdag kunnen het voluit sneeuwbuien worden. De temperaturen zakken van 9 graden die we morgen nog halen, tot 3 graden op zondag. Ooh, ja, natuurlijk mag ik ook niet vergeten te vertellen dat er bij buien ook onweer mogelijk is. 

Mogelijk komt er op zondagavond dan een echt sneeuwgebied opzetten. Ik zei het al, voor details is het nog te vroeg, maar ik ben elke dag paraat! Ik hou jullie dus op de hoogte.

* Actueel: De modellen draaien al bij voor wat betreft de sneeuwkansen. De trend is droger en iets zachter. Morgen meer hierover.* 

Tot morgen!

Nederland
 

Doesburg (Foto: qltel)

Een wandeling langs de IJssel bracht qltel ook in Doesburg. (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!