Gemengd beeld op Wall Street

De Amerikaanse aandelenbeurzen lieten dinsdag tijdens de middaghandel in New York een gemengd beeld zien. Beleggers kauwden nog na op voortgang in Washington met de belastinghervormingen. Ook verwerkten ze het nieuws dat de voordracht van Jerome Powell als Fed-voorzitter naar de hele Senaat gaat voor stemming. Het bankencomité van de Senaat keurde zijn voordracht al goed.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur 0,1 procent lager op 24.267 punten na de recordreeks van de afgelopen dagen. De brede S&P 500 ging 0,1 procent omhoog tot 2641 punten. Technologiebeurs Nasdaq won 0,5 procent en stond op 6805 punten.

Technologiebedrijven herstelden zich nadat ze een aantal dagen in de min hadden gekoerst. Beleggers maakten zich een tijdje zorgen om hun waardering. Techfondsen als Apple, Alphabet, Netflix, Microsoft en Facebook gingen nu weer tot 1,4 procent omhoog. Chipmakers als Micron en Nvidia vonden met plussen tot 3,9 procent ook de weg naar boven.

Disney
Farmaceut Allergan verloor 1,7 procent nadat biotechnologiebedrijf Revance (plus 39 procent) testresultaten voor een botox-concurrent had gepubliceerd. Het middel van Revance zou langer werkzaam blijven.

Disney en 21st Century Fox zijn naar verluidt dicht bij een overeenkomst over de verkoop van de filmstudio's en de televisieproductietak van het laatste bedrijf. Het aandeel van Disney verloor 2,3 procent. 21st Century Fox werd 1,6 procent meer waard.

Regal Entertainment
Snap, het bedrijf achter Snapchat, stond op een plus van 10,5 procent na een adviesverhoging bij Barclays. Die volgde op een koerswijziging en een nieuw ontwerp van de app van Snapchat. Creditcardmaatschappij Mastercard kondigde een omvangrijk aandeleninkoopprogramma aan en won 1,8 procent. Daarnaast is Mastercard van plan aandeelhouders te belonen met een hoger dividend.

Regal Entertainment (plus 9,5 procent) wordt voor 3,6 miljard dollar overgenomen door zijn Britse branchegenoot Cineworld. Gesprekken over een samengaan waren al uitgelekt.

Euro
Huizenbouwer Toll Brothers stond 7,4 procent lager na teleurstellende winst- en omzetcijfers. Ook de verwachtingen voor heel 2018 vielen tegen.

De euro was 1,1804 dollar waard, tegen 1,1810 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent meer waard tot 57,68 dollar. Brent-olie werd 0,7 procent duurder en werd voor 62,87 dollar per vat verhandeld.

Gemengd beeld op Wall Street
Gemengd beeld op Wall Street (Foto: ANP)