Verjongde waterpoloploeg begint World League met winst

De Nederlandse waterpolosters zijn de Europese voorrondes voor de World League begonnen met een nipte overwinning op Europees kampioen Hongarije. In De Krommerijn in Utrecht werd met 7-6 gewonnen van de Hongaarse dames.

Bondscoach Arno Havenga had zijn ploeg flink verjongd. Onder meer ervaren krachten als Lieke Klaassen en Marloes Nijhuis waren er niet bij, terwijl maar liefst zes speelsters van de bronzen ploeg op het WK junioren naar de A-selectie gehaald werden.

Belangrijk was onder meer de jonge Brigit Mulder, die onlangs geaccepteerd werd bij de University of California, waar ze in het Amerikaanse collegesysteem voor de California Golden Bears, een van dé topploegen in de VS, gaat spelen. Mulder wist haar eerste interlandgoal te maken, terwijl ook talenten Ilse Koolhaas en Rozanne Voorvelt belangrijk waren.

Vooral in de tweede periode maakte Nederland indruk, met vier goals tegen twee voor de Hongaarse dames. Het werd een zeer spannend duel en halverwege de vierde en laatste periode schoot de nieuwe captain Dagmar Genee de winnende 7-6 binnen.

Op 19 december speelt Nederland tegen Rusland, terwijl ook Spanje in de groep van vier zit. De top-3 van de groep plaatst zich voor de Superfinale van de World League, die volgend jaar in mei en juni gespeeld wordt.