Van Peer vecht zich met darteritus naar achtste finales Grand Slam

Darter Berry van Peer heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Grand Slam of Darts. De 21-jarige Nederlander moest daar flink voor knokken, want ook tegen BDO-speler Cameron Menzies had Van Peer flink last van zijn darteritus.

Van Peer heeft met name grote moeite met het weggooien van de eerste pijl, waardoor het bijzonder lang duurt voor hij klaar staat en voor de eerste pijl daadwerkelijk in het bord zit. Hij stond daar de hele wedstrijd zichtbaar mee te vechten, wat hem uiteindelijk het respect van het publiek in Wolverhampton opleverde, dat massaal achter hem ging staan.

Het duel eindigde op zenuwslopende wijze. Het stond 4-4 en dus waren Van Peer en Menzies bezig aan de beslissende leg. Beiden kregen daarin meerdere kansen om de wedstrijd af te maken, maar beiden lieten die kansen liggen. Toch was het Van Peer die de beslissende dubbel gooide, waarna hij de emoties de vrije loop liet. Samen met Gary Anderson, die Simon Whitlock versloeg en zijn derde zege pakte, gaat de Nederlander naar de laatste zestien.

In groep E viel het doek voor Alan Norris, die zich met 5-4 gewonnen moest geven tegen Peter Wright. De Schot gaat zo samen met BDO-topper Glen Durrant naar de knock-outfase, Norris en Corey Cadby kunnen naar huis. Voor James Wilson en Marc McGeeney eindigde het avontuur in groep G. Wilson verloor met 5-4 van Mensur Suljovic, McGeeney ging met dezelfde cijfers onderuit tegen Michael Smith, waardoor Suljovic en Smith verder gaan.

In groep F werd Jeffrey de Zwaan op legsaldo uitgeschakeld, een 5-4 zege op Dave Chisnall was net niet genoeg. Stephen Bunting was Scott Mitchell met 5-4 de baas en dat zorgde ervoor dat Bunting en Chisnall een ronde verder mogen.