FOK! Wat een weer: bewolkt en wat lichte regen

Als het vriest in november, dan volgt er sneeuw in december.

Hallo daar!

De buien van gisteren (tot tegen middernacht nog onweersactiviteit) brachten in de kustprovincies tussen de 10 en 17 mm. Afgelopen nacht klaarde het wat meer op en kon het al behoorlijk afkoelen. Doch, tot vorst kwam het vrijwel nergens. Vandaag scheen de zon een stuk meer dan gisteren, maar het bleef zeker niet overal droog. Er vielen nog enkele buien, waarvan sommige nog met hagel. De buien waren echter kortdurend en zeker niet meer zo actief als gisteren. Er viel hooguit 1 tot 2 mm. In de loop van de middag zag je de buien geleidelijk aan oplossen.

Komende nacht maakt zeker het oosten kans op een graadje vorst en misschien wordt het daar op een paar bruggen of viaducten wel wat gladjes, maar echt uitgebreide gladheid verwacht ik zeker niet. In het westen blijft het duidelijk zachter.

De dag van morgen beloofd een saaie te worden in een groot deel van het land. In de ochtend is het in de kustprovincies al betrokken geraakt en al spoedig volgt de rest van het land. In het zuidoosten duurt het het langst voordat de bewolking arriveert en daar kan de zon zelfs nog even schijnen. Verder valt er zo her en der wat lichte regen of motregen, maar veel zal dat niet voorstellen. Het zijn echt de donkere dagen voor Sinterklaas. De maxima liggen tussen de 9 en 12 graden. De 12 graden alleen als de zon nog even goed schijnt. We hebben een zuidwestenwind en die is matig tot krachtig. Later zwakt de wind af.

Woensdag is het voor iedereen saai en komt de zon er waarschijnlijk nergens aan te pas.

Fijne avond.

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Buitje in Haarlem (Foto: Stephan5)
De wolkenluchten waren vandaag toch nog wel erg fraai. De buitjes stelden echter niet veel meer voor. ( foto: Stephan5)