FOK! Wat een weer: gedaan met het zachte weer

Brengt Allerheiligen winterweer, tien dagen duurt het zeer.

Welkom!

Voorlopig nemen we afscheid van de zachte lucht. Vanmiddag was het nog 13 tot 16 graden, maar dat zijn waarden die we de komende tijd bij lange na niet meer gaan halen. Overigens wil dat niet zeggen dat het tot uitgebreide en langdurige kou gaat komen. Daar is het nog wat vroeg voor.  Ook de koude nachten lijken nog beperkt te blijven tot hooguit twee nachten.

Vandaag scheen de zon in het binnenland nog enige tijd, maar in het zuiden en westen was het bewolkt. In de ochtend passeerde een eerste frontje met wat lichte regen en motregen. In de loop van de middag trok een wat actiever gebied met regen over het land heen. Er viel gemiddeld zo'n 5 mm. Op de ene plek wat meer, op de andere wat minder.

Vanavond trekt er nog een koufront over en daarachter stroomt dan die koelere lucht het land binnen. De regen trekt geleidelijk aan weg en er volgen stilletjesaan opklaringen. Later kan er dan wel weer een bui vallen. De minima liggen rond de 7 a 8 graden. 

Morgen schijnt de zon af en toe, maar er vallen ook enkele buien. Onweer is zeker in de kustprovincies niet helemaal uitgesloten en ook kan er wat hagel bij zitten. Ook de meeste buien houden zich daar op. In het binnenland kan het iets droger zijn. De maxima liggen rond de 10 graden en dat is dus een pak frisser. 

De eerste vorst dient zich aan, maar daarover morgen meer. 

Fijne zondag!

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Lekker weertje om op het land te werken (Foto: Niels Dolsma)
Het was gisteren prima weer om op het land te werken. Niels Dolsma maakte deze mooie foto. (foto: Niels Dolsma)