Bogeyloze Luiten gedeeld aan kop na eerste dag in Antalya

Joost Luiten heeft z'n goede vorm van Valderrama, waar hij anderhalve week geleden de toernooizege nipt aan Sergio Garcia moest laten, meegenomen naar het Turks Open. Na een foutloze ronde met zeven birdies liep Luiten in Antalya als koploper het clubhuis binnen. Hij sloot de eerste dag af met zeven slagen onder par en uiteindelijk moest hij deze score delen met Haydn Porteous en Nicolas Colsaerts.

Vooral met de putter was de Bleiswijker geweldig op dreef. Op hole 16 sloeg hij zijn bal over de green, maar met een fantastische putt en een klein beetje geluk wist hij toch de birdie te maken. 

"Ik vond mijn ijzers nog niet heel scherp vandaag, maar ik sloeg wel veel ballen op de green en mijn putter deed zijn werk", zei Luiten na zijn foutloze eerste ronde. "Op de eerste paar holes kreeg ik mijn ijzers nog niet op het goede plateau van de greens, maar de putts van 4 tot 5 meter vielen wel. Dat was ook precies wat ik op de eerste hole deed. Als je dan verder in de ronde ook de putts voor par maakt blijft de ronde lopen en kun je op deze baan goed scoren. Die birdie op 16 is een bonus, want daar kan ik ook met een bogey van de green lopen", aldus Luiten.

De  Turkish Airlines Open is het op twee-na-laatste toernooi van het seizoen op de European Tour. Volgende week is de Nedbank Challenge. Daar ontvangt de winnaar, net als in Turkije, één miljoen euro. Het seizoensslot is vervolgens in Dubai, waar de beste zestig spelers van de tour (Luiten staat momenteel op de 34ste plaats) acht miljoen euro gaan verdelen.