Goud, zilver en brons voor Nederlandse judoka's in Abu Dhabi

Twee medailles voor de Nederlandse judoka's op de slotdag tijdens de Grand Slam in Abu Dhabi. Marhinde Verkerk pakte in de klasse tot 78 kilogram zilver en Guusje Steenhuis ging er in dezelfde klasse met brons vandoor. Het goud ging naar de Britse Natalie Powell moeten laten.

Het was een passieve finale tussen Verkerk en Powell. De Nederlandse kreeg uiteindelijk drie straffen en zag daardoor het goud naar haar opponente gaan. 

Guusje Steenhuis had in in de halve finales met waza-ari van Powell verloren. Ze rekende daarna in de strijd om brons af met de Hongaarse Abigel Erdelyi-Joo. Steenhuis had ik het moeizame pakkinggevecht aan een kleine score (beentechniek) genoeg.

Bij de mannen kwam Roy Meijer (100+ kg) niet voorbij de eerste ronde, waarin Cyrille Maret uit Frankrijk won na een strafje in golden score voor Meijer. Michael Korrel verloor in de klasse tot honderd kilo in de tweede ronde van de Braziliaan Rafael Buzacarinini op ippon. In de eerste ronde had Korrel een bye.

Update 16.50 uur

Er is ook nog goud op de slotdag van de Grand Slam in Abu Dhabi. Tessie Savelkouls wint goud in de klasse boven 78 kilogram. Ze wint in de finale op straffen van Iryna Kindzerska uit Azerbaijan.