Brimstone overtuigende winnaar Gouden Kalveren

De film Brimstone was vrijdagavond de grote winnaar bij de uitreiking van de Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival in het Beatrix Theater in Utrecht. De duistere western van regisseur Martin Koolhoven werd bekroond met een zestal filmprijzen. Brimstone was negenmaal genomineerd en won een Gouden Kalf als Beste Film, Beste Regie, Beste Camera, Beste Production Design, Beste Muziek en Beste Sound Design. Grote verliezer was de film Tonio van Paula van der Oest. De roman-verfilming was maar liefst zevenmaal genomineerd maar wist slechts één Gouden Kalf te verzilveren.

Ook het multicultidrama Layla M. van Mijke de Jong viel tweemaal in de prijzen. Zo kreeg de debuterende actrice Nora El Koussour het Kalf voor de titelrol in de film en mocht Mohammed Azaay de prijs in ontvangst nemen voor de Beste Mannelijke Bijrol in Layla M. Peter Paul Muller kreeg het Gouden Kalf voor Beste Acteur in Bram Fischer, de prijs voor Beste Actrice ging naar Marie-Louise Stheins voor haar aandeel in de film Waldstille.

De documentaire De kinderen van Juf Kiet over een klas vol vluchtelingenkinderen won een Kalf voor Beste Lange documentaire.