Terrorist reed naar het verkeerde adres

De man die vorige week het gebied rond Buckingham Palace op stelten zetten door 'Allahu Akhbar' te gillen en politieagenten te lijf ging met een samuraizwaard, is een chauffeur van Uber, die waarschijnlijk niet zo handig is met navigatiesystemen.

Vorige week ging een 26-jarige inwoner van Luton los op agenten. De milieubewuste man was met zijn Toyota Prius op een plek beland waar je met de auto helemaal niet mag komen. Toen de ambtenaren hem wilde vragen wat de reden hiervan was, wist de chauffeur te melden dat God de grootste is en hakte met een feodaal Japans wapen in op hen. De man werd overmeesterd en de gewonde agenten kwamen eraf met wat pleisters.

Zoals het er naar uitziet, lijkt het erop dat de chauffer, luisterend naar de naam Mohiussunnath Chowdhury, het plan had opgevat om de Britse koninklijke familie wat aan te doen. De intentie was om naar Windsor Castle te rijden om daar een aflevering van The Walking Dead na te spelen. Helaas heeft hij het verkeerde adres opgezocht of gekregen, of ging er wellicht iets mis in het navigatiesysteem, feit is in ieder geval dat hij uitkwam bij een eetcafé, een stukje buiten Windsor. Een haram-aangelegenheid. Dat kon natuurlijk niet helemaal de bedoeling zijn. Daarna heeft hij waarschijnlijk de aanname heeft gedaan dat Buckingham Palace hetzelfde zou zijn als Windsor Castle en is vervolgens daar naartoe gereden.

Over zijn bedoelingen is hij niet onduidelijk. De wannabe-jihadi heeft een brief achter gelaten voor zijn zus: "Wanneer je dit leest, dan ben ik, als Allah het wilt, bij Allah". 

"De koningin en haar soldaten komen in het hellevuren, want ze bevechten moslims over de hele wereld en doden ze zonder genade". De man met de moeilijke naam is niet bepaald een schrijver; de leestekens ontbraken, maar dit moet hij zo ongeveer bedoeld hebben. 

De man wordt door het Openbaar Minsterie beschuldigd van terrorisme, op 21 september mag hij aan de rechter zijn motieven gaan uitleggen.