Consumentenbond: bezorgsushi vaak onfris
Sushimaaltijden die worden thuisbezorgd tellen volgens de Consumentenbond in 31 procent van de gevallen te veel bacteriën. De bond noemt dat "een schrikbarend hoog percentage".
De verontreiniging wordt veroorzaakt door slechte hygiëne bij de bereiding van de Japanse hapjes, concludeert de bond na een steekproef naar 160 sushimonsters afkomstig van twintig restaurants in vijf steden. Daar wordt met vuile handen of vervuilde snijplanken gewerkt. De bezorgsushi zijn in veel gevallen wel vers.
Tussen de onderzochte restaurants bestaan grote verschillen. Het beste (cijfer: 9,6) en slechtste (2,5) restaurant zitten allebei in Leiden. Verder werden sushibezorgers in Groningen, Rotterdam, Breda en Amersfoort bekeken.
In 2015 onderzocht de Consumentenbond de sushi in all-you-can-eat-restaurants. Toen bleek 64 procent van de onderzochte monsters te veel bacteriën te bevatten.
Consumentenbond: bezorgsushi vaak onfris (Foto: ANP)
Broodje filet americain met een uitje, lekker hoor
Lekkere verse Sushi
Ik denk het bier.
Een Japanse Sushi chef zou seppuku plegen als een klant van hem ziek zou worden
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.
Laboro te salutante
Net als mijn vader, "Sushi bah, rauwe vis bah, vies, goor", 'Pa lust je een harinkje?' "oh ja lekker!"
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.
Laboro te salutante
De temperatuur van de sushi schijnt nogal belangrijk te zijn.
Zodra je sushi gaat bezorgen kan je de juiste temperatuur van de sushi al niet meer garanderen.
Dit zal misschien dan ook mede de oorzaak zijn dat sushi die bezorgd wordt vaak onfris is.
Fermenteren is net als roken, koken, bakken, stomen, drogen, een bereidingswijze.
Verse haring is niet vers maar is al bezig met fermenteren (rotten), een echt verse haring schijnt niet eens lekker te zijn.
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.
Laboro te salutante
Vis = goor want zwemt z'n hele leven in onze afvaldump.
Haring = goor want nadat het beestje levend uit elkaar is getrokken laten ze het eerst een paar dagen rotten (al noemen de fancy chefs het dan ineens fermenteren) om het dan pas te verkopen.
Ongelofelijk smerig en onbegrijpelijk dat het verkocht mag worden.
Dus met je 'zwemt in ons afval' ga je sowieso de mist al in.
Wat haring betreft kan ik je alleen maar gelijk geven
Ik ben een echte vis eter, ik vindt het allemaal lekker, van tonijn tot zalm tot schol tot makreel, paling zelfs inktvis, wat eigenlijk geen vis is
Maar haring...
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.
Laboro te salutante
Al die kip met dat Dioxine destijds
Koeien met hun BSE (Gekke Koeien ziekte)
Varkens met hun Varkenspest
Eieren met dat gif nu
En dan heb ik het nog niet eens over hun voeding waar al dat antibiotica in zit verwerkt.
Al die groenten en fruit met hun landbouwgif
Wat blijft er dan over?
To keep up with me, you got to me sharp.
To be me, you got to be joking!!
Zijn we al gestopt met het dumpen van afval in zee?
En biologisch veganistisch dieet aanhouden.
Als dat uitgewerkt is dan wordt het donkerder inderdaad, wil echter niet zeggen dat het daar bedorven is.
Een haas/konijn hang je na het villen op aan de staart.
Als die daar vanaf valt dan is hij groen/paars van kleur en klaar om bereid te worden.
Rund: max. 3 maanden, gekoeld
Varken: max. 1 week
Grof en klein wild: max. 4 dagen
Waterwild: af te raden ivm Salmonella- en Campylobactergevaar
Alle dieren moeten ontweid (ontdarmd) zijn met uitzondering van klein wild met een onbeschadigd darmpakket.
To keep up with me, you got to me sharp.
To be me, you got to be joking!!
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken