Blom 32e na dressuurproef op EK eventing, Hoy blijft leider

Bij het Europees kampioenschap Eventing in het Poolse Strzegom heeft Merel Blom met Rumour has It vandaag een goede dressuurproef gereden. Het leverde Blom een score op van 45.30 en een voorlopige 32e plaats. De Duitse Bettina Hoy gaat nog steeds aan de leiding, de Nederlandse bondscoach reed gisteren al naar de eerste plaats en werd niet meer van deze plaats verstoten.

Blom is tevreden over haar proef “Met de punten ben ik tevreden, maar ik had nog wel een betere proef willen rijden. Rumour is zo aan het verbeteren, daar ben ik echt heel blij mee. Een paar extra ogen die meekijken zoals die van Bettina Hoy zijn een super aanvulling. Het matcht ook heel goed met mijn trainer Jeroen Hulsman. Het vult elkaar aan en er is geen conflict, er is ook veel rust op het voorterrein. In Rio heb ik wat dat betreft ook veel geleerd. Daar kreeg ik van Edward Gal en Hans Peter Minderhoud te horen dat ik de moeilijke dingen niet uit de weg moest gaan op het voorterrein. Dat is natuurlijk ook zo, want dat krijg je in de proef op je bord. Toch deed ik dat vaak wel, nu is het vertrouwen er om dat niet meer te doen. Voorheen kreeg ik in galop minder punten en zakte mijn score dan echt, nu had ik voor heel veel galoponderdelen nog een 7.”

Alice Naber met Harry Belafonte, die donderdag al in actie kwam, staat na de dressuur op plek 53.  Nederland is op dit EK alleen vertegenwoordigd door twee individuele combinaties en heeft geen team in de strijd. Zaterdag wacht de cross en zondag de tweede veterinaire keuring en het afsluitende springen. De Duitse combinaties nemen bij de dressuur de eerste drie plaatsen in het klassement in en daarmee Duitsland gaat dan ook met afstand aan de leiding in het landenklassement.