Löw: "Het was een geweldige wedstrijd"

Duitsland liep in de halve van de finale Confederations Cup over Mexico heen en dus was Joachim Löw trots. Dankzij de 4-1 zege op Mexico treedt Duitsland zondag tegen Chili aan in de finale van de Confederations Cup. De motor van de regerend wereldkampioen draait op volle toeren.

"Voorafgaand aan dit evenement hoopte ik natuurlijk dat we de halve finales of finale zouden halen. Maar je kan nergens op rekenen", zei Löw tegen diverse media in Sochi. "Het was een geweldige wedstrijd. Vanaf de aftrap lieten we meteen zien dat we er waren."

Löw gaf een paar weken terug aan dat het hem in Rusland totaal niet om het resultaat ging: hij wilde gewoon een nieuwe lichting talenten testen. Onder meer Ajacied Amin Younes zat daarom bij de selectie. Met die vele nieuwe gezichten maakt Duitsland, een jaar voor het WK in Rusland, een alleszins sterke indruk.

Middenvelder Leon Goretzka, van Schalke 04, was tegen Mexico met twee doelpunten in de eerste tien minuten de grote man. "Hij steekt in grootse vorm", zei de bondscoach over zijn talent. "Er is relatief snel een team gevormd, dat echt een eenheid vormt."