Fury: "Ik versla Joshua met één arm"

Bokser Tyson Fury ziet een gevecht met zijn Britse landgenoot Anthony Joshua wel zitten, zo lijkt het. Fury bracht Wladimir Klitschko in november 2015 diens eerste nederlaag in lange tijd toe en won zo in één klap diverse wereldtitels in het zwaargewicht, maar raakte vervolgens in een depressie.

Na drank- en drugsproblemen lijkt Fury er langzamerhand weer bovenop te komen en hij heeft gelijk weer van zich doen spreken. Afgelopen weekeinde won Joshua in een fantastisch gevecht van Klitschko en hij daagde zijn landgenoot gelijk uit: "Fury, waar ben je?", klonk het in de ring. 

Vanuit Marbella, waar Fury aan zijn herstel werkt, kwam al snel antwoord: "Ik heb niet eens een opwarmpartijtje nodig om Joshua te verslaan. Tegen Klitschko deed hij het wel aardig, maar ik win zelfs met één arm vastgebonden op mijn rug nog van die opgepompte gewichtheffer", aldus Fury, voor wie dit vriendelijke woorden lijken te zijn.

Eerder in zijn loopbaan zorgde hij immers al voor de nodige controverse door homoseksualiteit en abortus gedrochten van Satan te noemen, terwijl hij zich ook al eens liet ontvallen dat hij zijn geliefde zusje zou ophangen als ze zich niet netjes zou bewaren voor het huwelijk. 

Of een gevecht tussen Fury en Joshua in de nabije toekomst te verwachten valt is lastig te voorspellen. De nieuwe kampioen heeft al aangegeven een rematch met Klitschko ook te zien zitten. Daarnaast moet Fury eerst hopen dat hij volgende week na een hoorzitten bij de Britse toezichthouder in het boksen zijn licentie weer terugkrijgt na een dopingzaak.