Van Barneveld - Van Gerwen valt tegen, Anderson onderuit

De oplettende liefhebber had het al gemerkt, maar even voor de volledigheid: het is donderdagavond en dus is het tijd voor de Premier League Darts. In Belfast is het tijd voor week twaalf, waarna we nog drie avonden te gaan hebben tot het tijd is voor de grote finale-avond. Raymond van Barneveld viert vandaag zijn 50e verjaardag en doet dat met een partij tegen Michael van Gerwen, die hij vorige maand nog versloeg. Er is Europa League-voetbal en dus moeten we het van internet hebben, waar men je in het Premier League-topic op het FOK!forum mee kan helpen. Geen tijd te verliezen, want de eerste wedstrijd begint op het moment van schrijven.

Dave Chisnall (ENG) - Adrian Lewis (ENG) 7-3
Het duel kende een bijzonder groot contrast in de eerste legs: Chisnall gooide fenomenaal en leek nauwelijks te kunnen missen, terwijl Lewis met zijn niveau nog zou verliezen van de gemiddelde zolderFOK!ker. Chizzy kwam dan ook snel op 3-0 en op dat moment wist Lewis eindelijk eens wat te raken: 3-1. Jackpot begon weliswaar een stuk beter te gooien, Chisnall gaf bijzonder weinig toe en liep uit naar 6-2.

Een eerste matchdart op bullseye zat er ongeveer een meter of tien onder, waarna Lewis zijn kans greep. Op een haar na gooide hij vervolgens 170 uit om op 6-4 te komen, waarna Chisnall ons bijna verblijdde met een klassieke choke. Vier matchdarts gingen mis, maar op dubbel 1 was het dan toch raak, waardoor Chisnall voor het eerst sinds 2 maart weer eens een partij won in de Premier League.

Dave Chisnall - Adrian Lewis (Bron: PDC)
Dave Chisnall - Adrian Lewis (Bron: PDC)

Phil Taylor (ENG) - Gary Anderson (SCO) 7-4
Vooral Anderson begon bijzonder goed aan het duel en voor The Power met zijn ogen kon knipperen stond hij al 0-4 achter. Toch kwam Taylor ook een stuk beter in zijn spel en na een paar zeer sterke legs had hij de stand met 4-4 volledig gelijk getrokken, waarbij beide heren een gemiddelde van 110 punten aantikten.

Anderson kon de triples vervolgens maar moeilijk vinden, terwijl Taylor snaarstrak stond te gooien. The Flying Scotsman kon er zelfs helemaal niks meer tegenin brengen en na zijn openingssalvo van vier legs raakte hij geen enkele dubbel meer, waardoor Taylor met 7-4 won.

Phil Taylor - Gary Anderson (Bron: PDC)
Phil Taylor - Gary Anderson (Bron: PDC) 

Peter Wright (SCO) - James Wade (ENG) 7-3
Geen van de heren leek echt lekker op stoom te komen en het duel kabbelde dan ook rustig naar een 2-2 stand. Wright nam de leiding op dat moment in handen en liep gestaag uit naar 5-2. Wade kon verder nog maar één leg pakken, terwijl Wright langzaam maar zeker richting zege ging: 7-3.

Peter Wright - James Wade (Bron: PDC)
Peter Wright - James Wade (Bron: PDC)

Michael van Gerwen (NED) - Raymond van Barneveld (NED) 7-2
Van Gerwen begon bijzonder goed, maar een 140-finish van Van Barneveld hielp de jarige job om ook op gang te komen. Toch had zijn jongere landgenoot de overhand, wat hem op een 4-2 voorsprong bracht. Barney had misschien wat teveel van de verjaardagstaart gesnoept, want echt lekker in het ritme kwam hij geen moment. De ene kans die hij kreeg om nog wat terug te doen greep hij niet en Van Gerwen maakte het relatief simpel af: 7-2.

Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)

Dave Chisnall (ENG) - Phil Taylor (ENG) 7-2
Net als eerder op de avond begon Chisnall uiterst goed aan de wedstrijd, terwijl Taylor grote moeite had om zijn opponent bij te houden. Chizzy gooide met gemiddeld 105 punten per beurt stevig door en had al snel een 4-1 voorsprong in handen. Geheel tegen Chisnall's gebruik in gaf hij de voorsprong niet meer weg, waarmee het lot van de matig spelende Taylor bezegeld was: 7-2. 

Dave Chisnall - Phil Taylor (Bron: PDC)
Dave Chisnall - Phil Taylor (Bron: PDC)

De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)
De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)