Kimutai wint marathon van Rotterdam, Nageeye derde Nederlander ooit

Marius Kimutai heeft zondag de 37e marathon van Rotterdam gewonnen. De Keniaan liep lang samen met landgenoten Lawrence Cherono en Laban Korir, maar liet die twee enkele kilometers voor de finish achter. Kimutai finishte na 2:06.04 uur en won daarmee na Danzhou 2014 en Rennes 2015 voor de derde keer een marathon.

Abdi Nageeye liet in Rotterdam een puike prestatie zien. De geboren Somaliër, al jaren uitkomend voor Nederland, kwam na 2:09.34 uur over de finish en dat was de vierde tijd ooit gelopen door een Nederlander. Alleen Kamiel Maase (twee keer) en Gerard Nijboer waren ooit sneller dan Nageeye. Maase heeft met 2:08.21 het Nederlands record in handen. 

Michel Butter perste er in de slotmeters nog alles uit om onder de 2:11 te blijven en dat lukte: 2:10.59. Khalid Choukoud moest na dertig kilometer uitstappen met blaren op zijn voet. Meskerem Assefa uit Ethiopië won de wedstrijd bij de vrouwen in 2:24.18 uur. Ruth van der Meijden haalde met 2:31.15 een minuut of twee van haar snelste marathontijd af.