Suits-cast plaatst foto tegen anti-homogeweld

Acteurs Gabriel Macht en Patrick Adams, vooral bekend van hun rollen in de hitserie Suits, doen mee aan de Nederlandse actie 'alle mannen hand in hand'. Macht plaatste op zijn Instagram-account een foto waarin hij hand in hand staat met zijn medespeler. Bij de foto staat de hashtag #allemannenhandinhand.

De foto kreeg in een paar uur tijd meer dan 130.000 likes. De actie ontstond spontaan op sociale media nadat vorige week zondag een homostel in Arnhem in elkaar was geslagen door een groep van tussen de zes en acht tieners. Hierbij werd onder meer een betonschaar gebruikt.

De zaak leidde tot veel verontwaardiging en boze reacties in binnen- en buitenland. Presentatrice Barbara Barend riep op om zoveel mogelijk foto's te plaatsen van mannen die hand in hand liepen, als steunbetuiging aan het mishandelde koppel. Onder meer politieke kopstukken Alexander Pechtold en Lodewijk Asscher gaven hier gehoor aan.

In Arnhem, Eindhoven en Den Haag zijn zaterdag protestmarsen waarmee Nederlanders hun steun willen betuigen aan de homogemeenschap en vóór diversiteit. Ook hier zullen veel mensen hand in hand gaan lopen. De hitserie Suits, waarin Macht en Adams al zes seizoenen te zien zijn, biedt een inkijkje in het keiharde Amerikaanse zakenleven.

Zie je de onderstaande instagramfoto niet? Klik dan hier

 

Hey @jacindabarrett @halfadams is in! #allemannenhandinhand

Een bericht gedeeld door Gabriel Macht (@iamgabrielmacht) op7 Apr 2017 om 6:28 PDT

Suits-cast plaatst foto tegen anti-homogeweld
Suits-cast plaatst foto tegen anti-homogeweld (Foto: BuzzE)