Haase wint voor zestien supporters in Davis Cup

Tennisser Robin Haase heeft Nederland in de Davis Cup-ontmoeting met Bosnië & Herzegovina op voorsprong gezet. De mondiale nummer 48 had vier sets nodig om zich te ontdoen van Mirza Basic, die ruim 120 plekken lager staat.

De welgeteld zestien meegereisde Nederlandse supporters in Zenica zagen Haase via een break de eerste set pakken, gevolgd door een prachtig punt om ook set twee binnen te halen. In set drie liet Haase zich de kaas van het brood eten nadat Bosnische fans kus- en scheetgeluiden maakten, wat uiteraard tot een woede-uitbarsting leidde.

Haase verloor de set mede door een aantal dubieuze beslissingen van de scheidsrechter, die op de ouderwetse manier moest bepalen of een bal in of uit was: met het oog in plaats van via HawkEye. Een service van Basic was uit, maar werd in gegeven, net als een backhand van de Bosniër, die zo de derde set pakte.

Haase sloeg zich vervolgens terug en kwam op een 3-0 voorsprong in set vier, maar dat gaf hij weer weg. Dit keer bleef hij wél een keer rustig en hij herpakte zich door de wedstrijd met drie games op rij af te maken: 6-4, 6-2, 5-7, 6-3.