San Antonio Spurs winnen topper zonder toppers

Naar sommige wedstrijden in het overvolle NBA-programma wordt wekenlang uitgekeken. Elk treffen tussen de nummers één en twee van de Western Conference, de Golden State Warriors en de San Antonio Spurs, behoort tot deze categorie. Afgelopen nacht kwamen deze ploegen weer tegen elkaar uit. De fans die flink voor een kaartje hadden betaald, of voor de wedstrijd thuis waren gebleven kregen echter een ernstig gedevalueerde wedstrijd te zien.

Bij de Warriors ontbrak uiteraard Kevin Durant. Hij is nog minstens drie weken uitgeschakeld met een verrekte kuisband. Coach Steve Kerr, ontevreden met het spel van zijn ploeg, besloot zijn ervaren sterspelers Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green en Andre Iguodala ook op de bank te laten. De reservespelers mochten laten zien wat ze in huis hadden.

De San Antonio Spurs hebben zo hun eigen problemen. Kawhi Leonard kwam in de vorige wedstrijd tegen de Oklahoma City Thunder ongelukkig in botsing en liep een hersenschudding op. Om de kans op chronisch hersenletsel te verkleinen heeft de NBA een hersenschuddingprotocol; spelers moeten gedwongen rust nemen na een klap op hun hoofd. Leonard moest de wedstrijd tegen de Warriors hierdoor missen. Ook LaMarcus Aldridge moest verstek laten gaan. De forwards kamp al zijn hele carrière af en toe met lichte hartklachten. Recent traden bij hem hartkloppingen op en Aldrigde zal voorlopig ook niet voor de Spurs in actie komen.

De wedstrijd tussen de tweede en derde garnituur van beide teams eindigde in een overtuigende zege voor de Spurs. Bij rust stonden de Texanen 64-44 voor en de wedstrijd eindige in 107-85. Voor de Warriors was dit het laagste puntentotaal van het seizoen.

Bij de Spurs werd Patty Mills met 21 punten topscorer. Ook Kyle Anderson, David Lee, Pau Gasol en Davis Bertans haalden de dubbele cijfers.

Steve Kerr moet met afgrijzen hebben gekeken naar de prestaties van de spelers die deze wedstrijd mochten starten. Patrick McCaw schoot nul op twaalf, Kevon Looney één op acht én Shaun Livingston één op zeven. Het enige lichtpuntje was Ian Clark. Hij verpulverde zijn persoonlijk puntenrecord en kwam uit op 36 punten.

De San Antonio Spurs zijn de Golden State Warriors op de ranglijst nu tot op een halve wedstrijd genaderd.

Spurs hebben geen genade met de Warriors. Bron: YouTube

De Washington Wizards wonnen hun tweede wedstrijd op rij na een verlenging. Uit in Portland maakte de ploeg een achterstand bij rust van 21 punten ongedaan. John Wall miste in de reguliere speeltijd een kans om de wedstrijd te beslissen. In de verlenging was het Markieff Morris die in de laatste seconde de wedstrijd besliste: 124-125.

John Wall was met 39 punten en 9 assists overduidelijk man van de wedstrijd. Bradley Beal voegde 26 punten toe. Na dertien van de eerste twintig wedstrijden te hebben verloren staan de Wizards nu keurig tweede in de Eastern Conference.

De koploper in het oosten, de Cleveland Cavaliers, won eenvoudig van de Orlando Magic. LeBron James noteerde 24 punten, 12 rebounds en 13 assists. De Cavaliers wonnen met 104-116.

In Oklahoma City zette Russell Westbrook zijn jacht op Oscar Robertson en de geschiedenisboeken voort. Tegen de Utah Jazz was hij goed voor 33 punten, 11 rebounds en 14 assists. Het was triple double nummer 32. De Thunder wonnen de wedstrijd met 112-104.

De Miami Heat blijven verbazen. De ploeg uit Florida had halverwege het seizoen maar 11 van de 41 wedstrijden gewonnen. Rond dat moment keerde Dion Waiters terug in het team en begon een opmerkelijke comeback. Van de volgende 25 wedstrijden werden er 21 gewonnen en de Miami Heat maken heel nadrukkelijk aanspraak op een play-off plaats.

Ook de Toronto Raptors werden door de Heat met 104-89 aan de kant geschoven. Zes spelers haalden voor Miami de dubbele cijfers, aangevoerd door Dion Waiters die twintig punten maakte.

Anthony Davis luisterde zijn 24e verjaardag op met een overwinning op de Charlotte Hornets. In North Carolina hadden de Pelicans een verlenging nodig om met 122-125 te winnen. Davis stond vrijwel de hele wedstrijd in het veld, leed geen enkele keer balverlies en eindigde met 46 punten en 21 rebounds.

Devin Booker liet tegen de Dallas Mavericks zien waarom hij tot de grootste talenten in de NBA wordt gerekend. De twintigjarige guard was voor zijn ploeg de Phoenix Suns goed voor 36 punten. In de laatste seconde zette hij met een Kobe-esque fadeaway jumper de 98-100 eindstand op het bord.

Uitslagen

Oklahoma City Thunder – Utah Jazz 112-104
Los Angeles Clippers – Philadelphia 76ers 112-100
Detroit Pistons – New York Knicks 112-92
Charlotte Hornets – New Orleans Pelicans 122-125 (OT)
Orlando Magic – Cleveland Cavaliers 104-116
Milwaukee Bucks – Minnesota Timberwolves 102-95
Miami Heat – Toronto Raptors 104-89
San Antonio Spurs – Golden State Warriors 107-85
Memphis Grizzlies – Atlanta Hawks 90-107
Dallas Mavericks – Phoenix Suns 98-100
Portland Trail Blazers – Washington Wizards 124-125 (OT)

10. Dallas Mavericks 28-37
  11. Minnesota Timberwolves 27-38
  12. New Orleans Pelicans 26-40
  13. Sacramento Kings 25-41
  14. Phoenix Suns 22-44
  15. Los Angeles Lakers 20-45