Langlaufer Ustiugov blijft maar winnen: vijf uit vijf in Tour de Ski

Langlaufer Evgeniy Ustiugov is maar niet te verslaan. De Rus heeft in de Tour de Ski een welhaast bizarre vorm te pakken en won vrijdag na de eerste vier etappes ook de vijfde etappe.

In het Italiaanse Toblach stond tien kilometer in de vrije stijl op het programma. Ustiugov lijkt deze dagen alles te kunnen en dat bleek vrijdag ook weer: de Fransman Maurice Manificat leek een serieuze kans te maken om de Rus van de zege af te houden, maar toch dook Ustiugov telkens nipt onder de tussentijden van Manificat.

Aan de finish was het verschil pijnlijk klein, uit het oogpunt van de Fransman gezien. Eindelijk leek Ustiugov verslagen te worden, maar hij dook 0,4 seconden onder de tijd van Manificat. Die werd wel tweede, ruim voor de Noor Simen Hegstad Krüger. 

In het algemeen klassement heeft Ustiugov zijn voorsprong uiteraard nog eens vergroot. Hij heeft nu maar liefst 1:34 minuten voorsprong op Martin Johnsrud Sundby, vooraf de grote Noorse favoriet op de eindzege. Dario Cologna staat derde, maar de Zwitser heeft net als Alex Harvey al 2:08 minuten achterstand op de dominante Rus.