Klaasen na verlies: "Persoonlijke redenen, maar geen excuses"

Voor darter Jelle Klaasen zit het WK in Londen er weer op. Vorig jaar haalde de Nederlander nog de halve finales in het Alexandra Palace, dit keer was Dave Chisnall in de achtste finales met 4-2 te sterk.

"De eerste pijl zat elke keer niet goed", begon Klaasen na afloop. "Op het einde ging het redelijk, maar ik mis twee pijlen om de set te winnen..als ik die had geraakt was alles mogelijk", aldus de Nederlander. Op de vraag waar het aan lag antwoordde hij dat het een gevoelskwestie was. "Daar is niks aan te veranderen. Ik wil niet met excuses komen, dus ik ga het niet hebben over waar ik last van heb. Ik was gewoon niet goed genoeg, hij gooide iets beter en ik heb mijn kansen niet gepakt."

Klaasen leek in het begin van de wedstrijd weinig beleving te tonen en dat klopte volgens hem ook wel. "Dat kwam door persoonlijke redenen, maar ik wil geen excuses verzinnen. In die laatste leg begon ik met 180, maar gooide ik gelijk daarna 26...dat mag niet, het ging veel te veel in de 1 en 5. Alles zat in de buurt, maar was het net niet. Ik heb nu verloren dus ik kan er niks aan doen, maar ik weet waar het aan ligt. Ik moet geduld hebben en dan komt het goed", klonk het voor de camera van RTL 7.