WK darts: Gurney krijgt publiek tegen zich, maar verslaat Webster

Daryl Gurney heeft zich voor het eerst in zijn leven geplaatst voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap darts van de PDC. In het Londense Alexandra Palace gooide de Noord-Ier Mark Webster, Lakesidekampioen van 2008, naar huis.

Webster opende solide en won de eerste set met sterke finishes. Gurney begon vervolgens meer partij te bieden, maar de laatste leg leverde het nodige negatieve spektakel op: de ene na de andere dubbel ging mis, waarna Gurney met dubbel 1 de set pakte. De Noord-Ier knokte zich naar 1-2 in sets en, na nog een sloot gemiste dubbels, naar 1-3.

Met pijn en moeite en wederom veel gemiste dubbels pakte Webster de vijfde set om op 2-3 te komen, maar hij moest alle zeilen bijzetten om Gurney in de zesde set te volgen. Super Chin kreeg in de vijfde leg van de zesde set zijn eerste matchdarts, wat niet echt soepel ging: hij miste twee keer dubbel 16, waarna hij de steun van het publiek vakkundig weggooide. Dat publiek begeleidde elke poging op een dubbel van beide spelers met 'gejuich', maar Gurney gaf ze een sarcastisch applausje en dat kon men niet waarderen. 

Gurney joeg het publiek tegen zich in het harnas en had gelijk door dat dat niet zo handig was
Gurney joeg het publiek tegen zich in het harnas en had gelijk door dat dat niet zo handig was

Webster profiteerde van het moment en pakte de set om op 3-3 te komen. Gurney liep vanaf dat moment over het podium alsof hij doorhad dat hij een grote fout met het publiek had gemaakt: schouders naar beneden, sjokkend naar het bord lopen en een zure blik op zijn gezicht. Na nog wat gemiste dubbels slaagde hij er echter alsnog in om de zege uit het vuur te slepen: 3-4, waardoor Gurney tegen Michael van Gerwen of Darren Webster mag gaan spelen om een plek in de halve finales. 

Mark Webster - Daryl Gurney (Bron: PDC)
Mark Webster - Daryl Gurney (Bron: PDC)